Distanční začátek nové dekády

7. 4. 2020 Karina Kazarina

V této výjimečné době, jež prožíváme spolu a paradoxně zvlášť, TIM je v tom s vámi. Rozkvět distanční výuky, služeb a zábavy nám všem může pomoci zvládnout všední karanténní dny. Připravili jsme pro vás užitečné a zajímavé odkazy a tipy, jak si užit hromadu volného času prospěšně a záživně.

Všechno bude dobrý http://vsechnobudedobry.cc je to „otevřená knihovna dobrých informací“, jež poskytuje možnost si vzdělat a zároveň nemít nudy. Skládá se z hodně zajímavých rubrik: od vzdělaní a umění po online-bary a rozvoz jídla. Každá sekce nabízí další odkazy, například v rubrice umění se uchová virtuální prohlídky uvnitř nejznámějších muzeí: Louvre, Muzeum Dalího, Národní galerie Praha, ad. Komu se stýská po cestování a komu po dobrodružství, je rubrika „cestováni“: ta totiž nabízí možnost zažít virtuální exkurze na Marsu nebo vystoupit na vrchol Everestu, aniž byste opustili teplou postel.

Friv http://friv.com je to eldorádo pro ty, kteří mají rádi online hry, největší zábava ve virtuálním světě. Neal.Fun  https://neal.funweb, který přitahuje zraky prostotou a hlubinou poznání.

Pro „seriálomany“ doporučujeme zhlédnout: Black Mirror, Love, Death & Robots, Altered Carbon, Lost in Space, Philip K. Dick’s Electric Dreams.

Samostudium https://it.muni.cz/knihovny-samostudium psaní závěrečných prací a vzdělání taky není problém, neboť máme dosyta elektronických zdrojů, digitálních knihoven, online kurzů a vzdělávacích webů. Například Courserahttps://www.coursera.org platforma, která zahrnuje 3,800 kurzů z různých oblasti: umění, IT, analytika atd. Duolingo https://cs.duolingo.com je odkaz na rozšíření výuky cizích jazyků.

Doufáme, že v tomto článku naleznete zajímavosti, kterými si můžete zpestřit a užít další dny nouzového stavu. Hlavní věc: neklesejte na mysli, tento čas je šancí k dokončení věcí, na které nebyl čas, vzpomenout na své koníčky, urovnat vztahy se svými blízkými anebo zapojit se do dobrovolnické činnosti. https://munipomaha.cz/chci-pomahat

Buďte zodpovědní a ohleduplní ke svému okolí a ke svému zdraví!

Stay home, stay safe!

Článek Karina Kazarina


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info