Nová platforma pro performativní umění Terén

Absolventka TIM Soňa Borodáčová spoluzakladá novú scénu Centra experimentálního divadla pod názvom Terén - pole performativního umění.

22. 9. 2019

Bez popisku

Od 1. 10. zahájí činnost nová platforma pro performativní umění Terén, která vzniká pod brněnským Centrem experimentálního divadla jako jeho třetí scéna. Terén zahájí svoji činnost týdenní přehlídkou s názvem Terénní úprava ve dnech 1.–6. 10. 2019, který je koncipována jako koncentrovaná přehlídka budoucího dramaturgického směřování. V průběhu šesti dnů Terén uvede premiéru svého prvního inscenačního projektu – hudebně-dramatického díla, které vzniká exkluzivně pro festival Moravský podzim, specifickou hostující produkci mezinárodní performativní skupiny Gob Squad vycházející z reálií a městského prostředí Brna, koncert světové osobnosti soudobé avantgardní hudby, kterou je japonský skladatel a performer Otomo Yoshihide, klubovou noc argentinského kolektivu hudebních producentů a labelu TRRUENO a sérii dalších událostí. 

Program Terénní úpravy:
1. 10. Slavnostní zahájení / V rámci večera vystoupí zvukový umělec Martin Janíček, hudebník Elia Moretti a skupina Roman Radkovič Collective s hosty.
2. 10. B. Martinů / A. Gide: Oidipus / Světová premiéra v rámci festivalu Moravský podzim.
3. 10. Gob Squad: Super Night Shot / Performance mezinárodního autorského kolektivu konfrontující městské prostředí Brna.
4. 10. SOfT w/ TRRUENO / Showcase argentinského kolektivu hudebních producentů a producentek TRRUENO.
5. 10. Otomo Yoshihide, IQ+1 / Koncert legendy současné avantgardní scény.
6. 10. Dětský program Teréňák / Divadlo, dílny, hudba.
Více o programu na www.jasuteren.cz/#program a na FB https://www.facebook.com/jasuteren/.

Upozornit bychom  chtěli především na jedinečnou performance mezinárodního kolektivu Gob Squad, kteří přijíží do Brna vůbec poprvé. Jejich projekt Super Night Shot propojuje divadlo, film a reálný život a konfrontuje městské prostředí Brna. To, co je všední, proměňuje v senzaci a pohrává si s vnímáním důvěrně známého. Může se stát cokoliv a většinou se to taky stane. Performance proběhne už 3/10 od 21:00 v Sále Břetislava Bakaly. Vstupné pro studenty za 130 Kč je možné zakoupit na pokladně Centra experimentálního divadla (Zelný trh 9) nebo online na
http://bit.do/super-teren. Pro studenty ÚHV/TIM nabízíme vždy 15 minut před začátkem představení možnost zakoupit případná zbývající místa za cenu 50 Kč.

Zájemci, kteří by se chtěli podílet na aktivitách Terénu, mohou také získat praxi v rámci svého studia: https://jasuteren.cz/praxe


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info